Stichting Kinderopvang Stampertjes
 


 

Bianca de Graaf
Pedagogisch medewerker

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Bianca de Graaf en ik ben 34 jaar. Ik heb 2 kinderen en woon in Bussum. Ik heb 8 jaar lang in de kinderopvang gewerkt en daarna nog een jaar als gastouder.
Sinds februari 2018 werk ik bij peuterspeelzaal de Stampertjes. Ik vind het erg leuk om met peuters te werken, ze van alles te leren en ze te stimuleren. 

Mijn hobby's zijn: lezen en leuke activiteiten doen samen met mijn kinderen. Ik werk 5 ochtenden per week bij peuterspeelzaal de Stampertjes, ik heb het er heel erg naar mijn zin. Dit komt vooral omdat we een kleinschalig team hebben en we dus met vaste gezichten op de groep werken. We werken met verschillende thema’s en ontwikkelingsmaterialen. Ik vind het mentorschap ook erg prettig, daardoor weet ik precies van welke kinderen ik de mentor ben en hoe hun ontwikkeling loopt.
Ook het werken met de methode Peuterplein vind ik prettig, waardoor wij elke dag een andere activiteit doen met de kinderen. 

Door de cursus Oog voor interactie die we begin 2018 hebben gevolgd, heb ik meer handvatten gekregen om meer met de peuters in gesprek te gaan. Ook heb ik door deze cursus nog meer kunnen leren, ik kan hierdoor nog beter mijn werk doen. Dat maakt het werken op de werkvloer nog leuker!


Lia Overman
Pedagogische groepshulp


Mijn naam is Lia Overman. Ik ben getrouwd met Wil en wij hebben zeven kinderen en negen kleinkinderen. Ik ben sinds 1977 vrijwilliger bij BBV Godelinde en sinds 1993 vrijwilliger bij de Stampertjes. Ik ben begonnen als manusje van alles, zo deed ik bijvoorbeeld de administratie en de rekeningen, organiseerde ik Sinterklaas en Kerst, enzovoort.

Sinds januari 1994 ben ik op de groep als peuterleidster bij de Stampertjes. Ik doe dit werk met veel plezier en mijn leukste activiteit vind ik het verzinnen en voorbereiden van knutselwerkjes. Als peuters jarig zijn dan maak ik een persoonlijke verjaardagsmuts. Ik vraag de peuters van te voren wat voor soort muts ze willen hebben. Ik hoop dat ik dit werk nog lang mag doen. Mijn hobby’s zijn verder voetbal kijken en op de kleinkinderen passen. Ik werk de dinsdag, woensdag, en vrijdag ochtenden.Anthel Reijnders
Voorleesjuf

Mijn naam is Anthèl Reijnders en ik lees elke week voor bij de Stampertjes. Dat is een activiteit in samenwerking met de bibliotheek. Sinds enkele jaren doe ik voor de bibliotheek boekendiensten voor ouderen, en vorig jaar kwam daar het voorlezen voor peuters bij. Hoe het voorlezen verloopt, laat ik een beetje door de sfeer van de groep bepalen en het thema waar de kinderen die week mee bezig zijn. Inmiddels lees ik alweer ruim een jaar voor bij de Stampertjes. 

Zelf ben ik moeder van twee grote kinderen, die inmiddels niet meer thuis wonen. Mijn beroep is grafisch ontwerper en kunstenaar van Identity-art. Wie daarover meer wil weten kan kijken op mijn website www.vanthel.nl  Het voorlezen is voor mij een uitstapje, ik doe het met plezier en hoop er elke keer een vrolijk half uurtje van te maken.


Esther Samson
Voorleesjuf

Ik ben geboren in Nieuw Loosdrecht en daarna zijn we vrij snel verhuisd naar o.a. Belgie(waar mijn broertje werd geboren)en veel verschillende adressen in Nederland.

De middelbare school deed ik in Bussum , Bilthoven en Hilversum.  Tekenen was van jongs af aan en is een passie van mij en Ik ben toen aangenomen op de Rietveld Academie in Amsterdam op de afdeling schilderen en vrije grafiek.
Ik was werkzaam als kunstenaar , deed ook portret opdrachten , waaronder veel kinderportretten. Later werd ook fotograferen belangrijk en fotografeerde ik ook in opdracht.

Daarnaast vond ik het fijn lange tijd parttime te werken in de thuiszorg. Omdat ik nogal avontuurlijk ben heb ik aardig wat gereisd en een tijdje ook als reisbegeleidster gewerkt.
In 2014 ben ik weer in het Gooi komen wonen. Sinds een operatie in dat zelfde jaar schipper ik wat met mijn gezondheid, maar doe ik graag verschillend vrijwilligerswerk, zoals nu; voorlezen bij de heel gezellige peuterspeelzaal de Stampertjes! 


Renee Korver

Hallo! Ik ben Renee, 38 jaar en moeder van een prachtige zoon van 9, Dilan.       

Ik hou er van om samen met mijn gezin te wandelen in de natuur en ik ben een echte boekenwurm! Ook van tuinieren en mijn tuin vol mooie kleurrijke plantjes zetten vind ik fijn.
Op vakantie kiezen we altijd mooie gebieden uit zoals de Ardennen zodat we in de auto kunnen stappen en we zien wel wat we tegen komen.

Ik heb vele jaren bij een grote kinderopvangorganisatie gewerkt, ook een poosje als assistent leidinggevende, maar voelde aan dat het tijd werd om te gaan. Ik kon daar niet meer gewoon ZIJN voor de kinderen en dat is wat ik wil!

Ik wil ze allemaal kunnen zien en voor zo ver ik kan geven wat ze nodig hebben.