Stichting Kinderopvang Stampertjes
 


 

Bianca de Graaf
Pedagogisch medewerker

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Bianca de Graaf en ik ben 34 jaar. Ik heb 2 kinderen en woon in Bussum. Ik heb 8 jaar lang in de kinderopvang gewerkt en daarna nog een jaar als gastouder.
Sinds februari 2018 werk ik bij peuterspeelzaal de Stampertjes. Ik vind het erg leuk om met peuters te werken, ze van alles te leren en ze te stimuleren. 

Mijn hobby's zijn: lezen en leuke activiteiten doen samen met mijn kinderen. Ik werk 5 ochtenden per week bij peuterspeelzaal de Stampertjes, ik heb het er heel erg naar mijn zin. Dit komt vooral omdat we een kleinschalig team hebben en we dus met vaste gezichten op de groep werken. We werken met verschillende thema’s en ontwikkelingsmaterialen. Ik vind het mentorschap ook erg prettig, daardoor weet ik precies van welke kinderen ik de mentor ben en hoe hun ontwikkeling loopt.
Ook het werken met de methode Peuterplein vind ik prettig, waardoor wij elke dag een andere activiteit doen met de kinderen. 

Door de cursus Oog voor interactie die we begin 2018 hebben gevolgd, heb ik meer handvatten gekregen om meer met de peuters in gesprek te gaan. Ook heb ik door deze cursus nog meer kunnen leren, ik kan hierdoor nog beter mijn werk doen. Dat maakt het werken op de werkvloer nog leuker!


Lia Overman
Pedagogische groepshulp


Mijn naam is Lia Overman. Ik ben getrouwd met Wil en wij hebben zeven kinderen en negen kleinkinderen. Ik ben sinds 1977 vrijwilliger bij BBV Godelinde en sinds 1993 vrijwilliger bij de Stampertjes. Ik ben begonnen als manusje van alles, zo deed ik bijvoorbeeld de administratie en de rekeningen, organiseerde ik Sinterklaas en Kerst, enzovoort.

Sinds januari 1994 ben ik op de groep als peuterleidster bij de Stampertjes. Ik doe dit werk met veel plezier en mijn leukste activiteit vind ik het verzinnen en voorbereiden van knutselwerkjes. Als peuters jarig zijn dan maak ik een persoonlijke verjaardagsmuts. Ik vraag de peuters van te voren wat voor soort muts ze willen hebben. Ik hoop dat ik dit werk nog lang mag doen. Mijn hobby’s zijn verder voetbal kijken en op de kleinkinderen passen. Ik werk de dinsdag, woensdag, en vrijdag ochtenden.


Renee Korver

Hallo! Ik ben Renee, 38 jaar en moeder van een prachtige zoon van 9, Dilan.       

Ik hou er van om samen met mijn gezin te wandelen in de natuur en ik ben een echte boekenwurm! Ook van tuinieren en mijn tuin vol mooie kleurrijke plantjes zetten vind ik fijn.
Op vakantie kiezen we altijd mooie gebieden uit zoals de Ardennen zodat we in de auto kunnen stappen en we zien wel wat we tegen komen.

Ik heb vele jaren bij een grote kinderopvangorganisatie gewerkt, ook een poosje als assistent leidinggevende, maar voelde aan dat het tijd werd om te gaan. Ik kon daar niet meer gewoon ZIJN voor de kinderen en dat is wat ik wil!

Ik wil ze allemaal kunnen zien en voor zo ver ik kan geven wat ze nodig hebben.


            Sterre Houweling


Hallo, mijn naam is Sterre, 20 jaar oud en ik volg de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3. Bij deze opleiding ga ik 1x per week naar school en kom ik 3x per week werken bij kinderopvang Stampertjes. 

Deze opleiding heb ik gekozen, omdat ik het erg leuk vind om met kinderen bezig te zijn en ik meer zou willen leren over de ontwikkeling van een kind. Ik werk nu voornamelijk bij de peuteropvang en buitenschoolse opvang.  


       Sharon


Mijn naam is Sharon  ik ben 33jaar oud, en samen met mijn 3 kinderen wonen wij in Bussum.

Per september ben ik te vinden op de BSO, ik ga de opleiding pedagogisch medewerker volgen. Deze opleiding duurt 18 maanden. Ik heb er ontzettend veel zin in, ik heb hiervoor jaren lang in een winkel gestaan van een bakker tot de Hema. Maar de kinderopvang bleef mij altijd interesseren, daarom heb ik de keus gemaakt om deze opleiding alsnog te gaan volgen.

In mijn vrije tijd sport ik, ik doe aan korfbal een leuk teamsport waar ik veel plezier uit haal.

Verder vind ik het leuk om dingen met de kinderen  te doen, lekker naar het bos of naar de speeltuin bijvoorbeeld.  Als ik daar naast nog tijd over heb  lees ik graag. 

 Rachel


Hi!
Ik ben Rachel, geboren in Amsterdam en woonachtig in Bussum.
Na bijna 27 jaar gewerkt te hebben op een verticale groep op een kinderdagverblijf in Amsterdam, (waarvan de eerste 12 jaar op een babygroep) vond ik het tijd worden voor iets nieuws! Dus heb ik in 2019 een nieuw kinderdagverblijf (aankomend IKC) helpen opstarten in Muiden, maar helaas werd door Corona mijn contract niet verlengd, en ben ik de afgelopen 2 jaar aan het werk geweest op een peutergroep in Hilversum, maar wilde ik graag iets meer doen in m’n werk. Bij de Stampertjes mag ik mijzelf nu pedagogisch medewerker Plus noemen, en krijg ik meer verantwoordelijkheden. Zo zal ik vanaf 1 juni werkzaam zijn op zowel het KDV, als op de Peuteropvang én de BSO! Ik heb daar veel zin in, een leuke uitdaging, ook omdat ik straks in augustus al 30 jaar in het vak zit!

Verder hou ik mij bezig met verschillende vrijwilligers werkzaamheden bij oa Atletiekvereniging Tempo en stichting burgerzin Naarden en ben ik secretaris van Buurtpreventievereniging Alert (Godelindebuurt Bussum)
Ook loop ik graag een rondje met m’n hardloopgroep, wandel en fiets ik graag, lees ik een boek en kijk ik naar Netflix ;-)
Gezellig met vrienden uit eten gaan, varen met ons bootje, op vakantie gaan naar Bonaire en borrelen staan ook eindelijk weer op het lijstje ‘omdat het weer kan!’

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!
Groetjes Rachel